ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΡΚΙΝΟΥ


Δρ. Ελευθέριος Μηλιόπουλος

Ιατρός - Παθολογοανατόμος - Ογκολόγος
Διδάκτωρ Νευροπαθολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών
Πρώην Εθνικός Εκπρόσωπος της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή ΈνωσηSite logo

ΥΠΕΡΘΕΡΜΙΑΧρησιμοποιούμε 3 λάμπες υπέρυθρης ακτινοβολίας των 250 watt η κάθε μία, χρώματος κόκκινου. Τις τοποθετούμε με αυτοσχέδιο τρόπο σε κάποιο μέρος του σπιτιού μας, έτσι ώστε να μπορούμε να ξαπλώνουμε κάτω από αυτές σε απόσταση 40 με 50 εκατοστά. Καλό είναι πριν από κάθε έκθεση στις λάμπες να κάνουμε ένα χλιαρό ντους, έτσι ώστε να ανοίγουν οι πόροι του δέρματος. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, προστατεύουμε τα μάτια μας. Η έκθεση στις λάμπες πρέπει να γίνεται και μπρούμυτα και ανάσκελα.

Ξαπλώνουμε κάτω από τις λάμπες ανάσκελα και γυρνάμε τις λάμπες έτσι ώστε η μία να βλέπει τον θώρακα, η άλλη την κοιλιά και η τρίτη τα γόνατα. Την πρώτη μέρα καθόμαστε για 15 λεπτά και κάθε μέρα αυξάνουμε τη διάρκεια έκθεσης κατά 5 λεπτά. Η επιθυμητή μας διάρκεια είναι τα 45 λεπτά, τα οποία εφαρμόζουμε για μακρό χρονικό διάστημα.

Μετά την έκθεση στις λάμπες ανάσκελα, γυρνάμε μπρούμυτα και γυρνάμε τις λάμπες έτσι ώστε η μία να βλέπει τον αυχένα, η άλλη τη μέση και η τρίτη τα πόδια. Την πρώτη μέρα καθόμαστε για 5 λεπτά και κάθε μέρα αυξάνουμε τη διάρκεια έκθεσης κατά 2-3 λεπτά. Η επιθυμητή μας διάρκεια είναι τα 15 λεπτά, τα οποία εφαρμόζουμε για μακρό χρονικό διάστημα. Συνολικός όγκος φυσικοθεραπείας ανάσκελα και μπρούμυτα: 1 ώρα καθημερινά.