ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΡΚΙΝΟΥ


Δρ. Ελευθέριος Μηλιόπουλος

Ιατρός - Παθολογοανατόμος - Ογκολόγος
Διδάκτωρ Νευροπαθολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών
Πρώην Εθνικός Εκπρόσωπος της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση



Site logo

ΧΛΩΡΟΦΥΛΛΗ



Παίρνουμε 100 γραμμάρια σιτάρι και το τοποθετούμε σε ένα γυάλινο βάζο με νερό, για μια ημέρα. Το νερό το αλλάζουμε μια φορά στις 12 ώρες. Την επόμενη μέρα, μέσα σε ένα δίσκο, τοποθετούμε καθαρό χώμα πάχους 3 εκατοστών, ρίχνουμε λίγο νερό και εκεί πάνω τοποθετούμε τους σπόρους σιταριού. Το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο για 4 ημέρες. Εν συνεχεία, ξεσκεπάζουμε το σιτάρι και το ποτίζουμε για 3 ημέρες, αφού το τοποθετήσουμε στο παράθυρο, κοντά στον ήλιο.

Το ύφος των βλασταριών του σιταριού την όγδοη ημέρα θα είναι 18 με 20 εκατοστά, οπότε τα κόβουμε από τη βάση. Αφού τα πλύνουμε, τα βάζουμε στο μπλέντερ με νερό, έτσι ώστε να βγει χυμός για 7 ημέρες. Τοποθετούμε τον χυμό στο ψυγείο και πίνουμε πρωί, μεσημέρι και βράδυ προ φαγητού την αναλογούσα καθημερινή ποσότητα. Μπορούμε να ξανακόψουμε το πράσινο μέρος από το σιτάρι που έχουμε φυτέψει και να φτιάξουμε χυμό ακόμη μια φορά.

Τον χυμό όμως, επειδή πρέπει να τον παίρνουμε συνέχεια, ακολουθούμε από την αρχή την ίδια διαδικασία με το σιτάρι.